viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kateenkorvapyttipannu

26.06.2012 Antti Vahtera

Pane huuhdotut raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois. Poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l). Lisää joukkoon pilkottu sipuli, porkkana, suolaa ja laakerinlehti. Pane kateenkorvat kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi noin 15 minuuttia. Nosta kateenkorvat liemestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioksi. Silppua toinen sipuleista, kuutioi kesäkurpitsa ja keitetyt perunat. Kuullota ne pannussa. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g kateenkorvaa

1 pieni kesäkurpitsa

6 - 8 pientä keitettyä perunaa

2 salottisipulia

1 porkkana

2 dl smetanaa

2 dl kermaa

2 rkl karkeaa Dijon-sinappia

mustapippuria myllystä

1 laakerinlehti

suolaa

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pane huuhdotut raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois. Poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l). Lisää joukkoon pilkottu sipuli, porkkana, suolaa ja laakerinlehti. Pane kateenkorvat kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi noin 15 minuuttia. Nosta kateenkorvat liemestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioksi.

Silppua toinen sipuleista, kuutioi kesäkurpitsa ja keitetyt perunat. Kuullota ne pannussa. Mausta pippurilla ja suolalla. Nosta perunaseosta rengasmuottiin, niin että pohja peittyy. Lisää perunaseoksen päälle kylmää smetana ja rapeaksi paistettua kateenkorvaa.

Kuumenna kerma, lisää joukkoon Dijon-sinappi ja runsaasti mustapippuria. Tarjoile kastikkeena.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä