Ainekset
200 g karitsankareeta kalvoista ja jänteistä puhdistettuna
2 rkl fariinisokeria
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa
3 tl sellerisuolaa
3 tl oreganoa
1 tl meiramia
1 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
Paprikapyree
2 kokonaista isoa paprikaa
10 valkosipulinkynttä
1 dl pähkinää
Valmistusohje
Sekoita kaikki mausteet. Kuivaa puhdistettu lampaan karee hyvin lihasnesteestä ja hiero mausteseosta lampaankareen pintaan joka puolelle. Anna marinoitua yksi vuorokausi.
Lisää grillihiillokseen hickorypuun lastuja. Työnnä kareepalan keskikohtaan paistomittarin tunnistintikku. Lisää ritilälle maustetut kareepalat ja lisää grillin kansi päälle. Anna ruskistua ja pinnasta savustua kannen alla noin 3 minuuttia, avaa kansi, käännä kareet, sulje kansi ja anna ruskistua ja savustua toiset 3 minuuttia. Poista kansi ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes paistomittari osoittaa 55 astetta. Kääri kareet folioon ja anna levähtää hetki ennen leikkaamista. Tarjoile couscos-suurimoiden ja tuoreiden, grillattujen vihannesten kanssa.
Couscous
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen couscousiin oliiviöljyä, runsaasti korianteria ja mustapippuria. Tarkista suola.
Paprikapyree
Poista paprikoista siemenet ja sipuleista kuoret. Lisää kaikki uunipellille ja pyörittele oliiviöljyssä, vähässä suolassa ja mustapippurissa. Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes paprikoista irtoaa kuoret (n.1 tunti). Lisää kaikki tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Lisää vielä vähän oliiviöljyä, jotta saat pyreestä samettisen tasaista. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.