Ainekset
500 g karitsan paistia
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl voita
mustapippuria myllystä
suolaa
*
Juurekset omena-rosmariinikermassa:
*
1 pieni mustajuuri
4 perunaa
1 porkkana
100 g porsaan savukylkeä
1 omena
2 dl kermaa
1 rosmariinin oksa
1 rkl voita
1 rkl silputtua lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
Valmistusohje
1. Mausta karitsanpaistikkeet tai paisti ja ruskista paistinpannulla voissa rosmariinin lehtien kanssa kauniin ruskeiksi. 2. Nosta uunivuokaan ja aseta paistomittarin antura lihan paksuimpaan keskikohtaan. Paista 90 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 54 astetta.
3. Nosta vuoka uunista ja kääri liha foliopaperiin. Anna mehustua 10-15 minuuttia lämpimässä ennen viipalointia.
Juurekset omena-rosmariinikermassa
1. Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä juurekset vedessä lähes kypsiksi.
2. Kaada vesi pois ja nosta juurekset jääveteen, jotta kypsyminen lakkaa.
3. Leikkaa porsaankylki kuutioiksi ja paista paistinpannulla rapeaksi. Siivilöi rasva pois.
4. Kuori omena ja raasta se kattilaan kaadetun kerman sekaan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa ja anna kiehua hetki.
5. Kuumenna juuresviipaleet ja kuutioitu porsaankylki kattilassa voin kanssa. Kaada omena-rosmariinikerma päälle.
6. Anna kiehua hetki, mausta pippurilla ja suolalla.
7. Lusikoi juurekset lautaselle ja leikkaa ohuita karitsan viipaleita päälle.
8. Viimeistele annos vielä hyvällä, Dijon -sinapilla maustetulla lihaglassilla.