viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kananpoikagalatiini

26.06.2012 Antti Vahtera

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi. Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 broileri

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1 rkl persiljaaa

1 rkl basilikaa

1 rkl kirveliä

1 rkl ruohosipulia

valkopippuria myllystä

suolaa

Tomaatti-smetanakastike

1 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl tomaattimurskaa (valuta liemi pois)

1 rkl valkoviiniä

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi.

Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee sen päälle.

Kääri fileerulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Voit kiristää fileerullaa vielä päistä, jotta se pysyy muodossaan. Kypsennä 80 – 100-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi ja tarjoile tomaatti-smetanakastikkeen kanssa.

Tomaatti-smetanakastike

Sekoita tomaatit ja smetana kuohkean tasaiseksi ja lisää mausteet.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä