Ainekset
1 broileri
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl persiljaaa
1 rkl basilikaa
1 rkl kirveliä
1 rkl ruohosipulia
valkopippuria myllystä
suolaa
Tomaatti-smetanakastike
1 dl smetanaa
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl tomaattimurskaa (valuta liemi pois)
1 rkl valkoviiniä
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi.
Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.
Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee sen päälle.
Kääri fileerulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Voit kiristää fileerullaa vielä päistä, jotta se pysyy muodossaan. Kypsennä 80 – 100-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi ja tarjoile tomaatti-smetanakastikkeen kanssa.
Tomaatti-smetanakastike
Sekoita tomaatit ja smetana kuohkean tasaiseksi ja lisää mausteet.