viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja muikunmätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–12 kampasimpukkaa

80 g muikunmätiä

silputtua ruohosipulia

oliiviöljyä

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

(lime-sitruuna)

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit puristaa simpukoille vähän limetin mehua juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka

Lue lisää

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

03.04.2025 Ilkka Sirén + kuva Sanna Lehto

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä