Kampasimpukat ruskistetulla voilla

Kampasimpukat kylpevät ruskistetussa voissa ja rakastavat samppanjaa.

40 min
servings 4 annosta

17.12.2025 Resepti Sandra Lehmuskallio & Benjamin Fourmon + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12–16 tuoretta kampasimpukkaa

2–3 rkl rypsiöljyä

iso nokare voita

suolaa

*

Ruskistettu voi:

150 g voita (normaalisuolainen)

1 salottisipuli

1 sitruuna

1 rkl hunajaa

suolaa

*

Tarjoiluun:

perunapyreetä

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Pese sitruuna huolellisesti, kuori ja purista mehu.
  2. Ruskista voi pienessä kattilassa. Anna voin paahtua liedellä keskilämmöllä välillä sekoittaen, älä polta. Kun voi on kullanruskeaa ja vaahtoavaa, sammuta liesi ja anna voin jäähtyä. Valmiin ruskistetun voin tuoksun tulisi olla herkullisen paahteinen ja kinuskinen.
  3. Lisää sipuli, sitruunan kuoriraaste ja mehu kuuman ruskistetun voin sekaan. Mausta hunajalla ja suolalla. Sitruunan hapon, hunajan makeuden ja voin suolaisuuden tulisi olla harmonisessa tasapainossa.
  4. Kuumenna iso paistinpannu höyryäväksi, lisää rypsiöljy ja voi. Asettele kampasimpukat kuumalle pannulle ja paista minuutti molemmin puolin. Älä läpikypsennä, ettei simpukoiden pehmeä rakenne muutu kumiseksi. Lusikoi pannulta voisulaa kampasimpukoiden päälle paistamisen loppuvaiheessa. Viimeistele pintasuolalla.
  5. Nosta kampasimpukat tarjoiluastialle ja lusikoi päälle kuumaa ruskistettua voita. Tarjoile samettisen perunapyreen kanssa.

 

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla