viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Juustokakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja

100 g voita

100 g tomusokeria

200 g jauhoja

2 munankeltuaista

Täyte

4 munankeltuaista

1 raastettu sitruunankuori

250 g Valion maustamatonta tuorejuustoa

30 g Maizena -jauhoja

4 munanvalkuaista

100 g sokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahtoa tuorejuustoseokseen ja kääntele varovasti. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa ensin n. 10 – 15 min., jonka jälkeen peitä foliolla ja jatka paistamista n. 20 – 25 min. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Viinisuositus

Pol Roger Rich Champagne Demi-Sec

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
59,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä