Ainekset
Pohja
100 g voita
100 g tomusokeria
200 g jauhoja
2 munankeltuaista
Täyte
4 munankeltuaista
1 raastettu sitruunankuori
250 g Valion maustamatonta tuorejuustoa
30 g Maizena -jauhoja
4 munanvalkuaista
100 g sokeria
Valmistusohje
Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahtoa tuorejuustoseokseen ja kääntele varovasti. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa ensin n. 10 – 15 min., jonka jälkeen peitä foliolla ja jatka paistamista n. 20 – 25 min. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.