viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Juustokakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja

100 g voita

100 g tomusokeria

200 g jauhoja

2 munankeltuaista

Täyte

4 munankeltuaista

1 raastettu sitruunankuori

250 g Valion maustamatonta tuorejuustoa

30 g Maizena -jauhoja

4 munanvalkuaista

100 g sokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahtoa tuorejuustoseokseen ja kääntele varovasti. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa ensin n. 10 – 15 min., jonka jälkeen peitä foliolla ja jatka paistamista n. 20 – 25 min. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Viinisuositus

Pol Roger Rich Champagne Demi-Sec

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
60,01 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä