viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Huhtasieniravioli

26.06.2012 Antti Vahtera

Valmista tuorepasta. Liota huhtasienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Säästä liotusliemi. Sekoita ricotta notkeaksi lisäämällä loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sienet kevyesti. Leikkaa pastalevyistä suorakaiteen muotoisia pätkiä niin, että taitettaessa niistä muodostuu neliöitä. Laita juustomassaa pieni keko pastalevylle ja painele muutama sieni massaan. Riko muna ja sekoita valkuainen ja keltuainen. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2-3 levyä tuorepastaa

40-50 g kuivattuja huhtasieniä

2 rkl voita

1 prk ricotta-juustoa

2 rkl kermaa

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

1 kananmuna

Valmistusohje

Valmista tuorepasta. Liota huhtasienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Säästä liotusliemi. Sekoita ricotta notkeaksi lisäämällä loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sienet kevyesti. Leikkaa pastalevyistä suorakaiteen muotoisia pätkiä niin, että taitettaessa niistä muodostuu neliöitä. Laita juustomassaa pieni keko pastalevylle ja painele muutama sieni massaan. Riko muna ja sekoita valkuainen ja keltuainen. Sivele munalla raviolin sisäreunat ja paina kiinni. Keitä sienten liotuslientä kokoon, mausta suolalla ja pippurilla sekä vähällä voilla. Vatkaa liemestä sauvasekoittimella kastike. Keitä ravioleja varovasti esim. siivilän sisällä n. 2 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä