viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Huhtasieniravioli

26.06.2012 Antti Vahtera

Valmista tuorepasta. Liota huhtasienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Säästä liotusliemi. Sekoita ricotta notkeaksi lisäämällä loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sienet kevyesti. Leikkaa pastalevyistä suorakaiteen muotoisia pätkiä niin, että taitettaessa niistä muodostuu neliöitä. Laita juustomassaa pieni keko pastalevylle ja painele muutama sieni massaan. Riko muna ja sekoita valkuainen ja keltuainen. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2-3 levyä tuorepastaa

40-50 g kuivattuja huhtasieniä

2 rkl voita

1 prk ricotta-juustoa

2 rkl kermaa

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

1 kananmuna

Valmistusohje

Valmista tuorepasta. Liota huhtasienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Säästä liotusliemi. Sekoita ricotta notkeaksi lisäämällä loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sienet kevyesti. Leikkaa pastalevyistä suorakaiteen muotoisia pätkiä niin, että taitettaessa niistä muodostuu neliöitä. Laita juustomassaa pieni keko pastalevylle ja painele muutama sieni massaan. Riko muna ja sekoita valkuainen ja keltuainen. Sivele munalla raviolin sisäreunat ja paina kiinni. Keitä sienten liotuslientä kokoon, mausta suolalla ja pippurilla sekä vähällä voilla. Vatkaa liemestä sauvasekoittimella kastike. Keitä ravioleja varovasti esim. siivilän sisällä n. 2 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä