Ainekset
2–2,5 kg pakastettu hirvenpaisti
Keittoliemi
3 l vettä
0,7 dl hyvää karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
2 rkl katajanmarjoja
2-3 rkl musta-, viher- ja rosépippuria
3 kpl laakerinlehteä
yrttejä maun mukaan tuoreena tai kuivattuina. Rosmariinia, timjamia jne.
Valmistusohje
Ota paisti sulamaan ja kääri se alumiinifolioon. Valmista mausteliemi lisäämällä veteen kaikki muut ainesosat. Kiehuta mausteita 10 – 15 minuuttia. Jätä liemi jäähtymään. Laita paisti 85–95-asteiseen uuniin yön yli (7–10 tuntia).
Nosta paisti aamulla uunista, poista folio ja pane paisti kylmään mausteliemeen niin, että se peittyy kokonaan. Anna paistin vetäytyä mielellään 5 tuntia, näin liha on varmasti sopivan kypsää, mureaa ja myös sisältä maustunutta. Tarjoa paisti uunissa paahdettujen juuresten, kuten lantun ja porkkanan kera. Uunissa kypsennetyt yrttiset lohkoperunat sopivat hyvin paistin lisäkkeeksi.
Löydä viini hirvipaistille ruokaviini-haulla.