Hirvipaisti metsämiehen tapaan

Murea hirvipaisti. Salaisuutena on uunissa yön yli paistaminen ja viiden tunnin haudutus. Tämä ohje on metsästyskauden hitti. Valitse kaveriksi tuhti punaviini.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2–2,5 kg pakastettu hirvenpaisti

Keittoliemi

3 l vettä

0,7 dl hyvää karkeaa merisuolaa

2 rkl sokeria

2 rkl katajanmarjoja

2-3 rkl musta-, viher- ja rosépippuria

3 kpl laakerinlehteä

yrttejä maun mukaan tuoreena tai kuivattuina. Rosmariinia, timjamia jne.

Valmistusohje

Ota paisti sulamaan ja kääri se alumiinifolioon. Valmista mausteliemi lisäämällä veteen kaikki muut ainesosat. Kiehuta mausteita 10 – 15 minuuttia. Jätä liemi jäähtymään. Laita paisti 85–95-asteiseen uuniin yön yli (7–10 tuntia).

Nosta paisti aamulla uunista, poista folio ja pane paisti kylmään mausteliemeen niin, että se peittyy kokonaan. Anna paistin vetäytyä mielellään 5 tuntia, näin liha on varmasti sopivan kypsää, mureaa ja myös sisältä maustunutta. Tarjoa paisti uunissa paahdettujen juuresten, kuten lantun ja porkkanan kera. Uunissa kypsennetyt yrttiset lohkoperunat sopivat hyvin paistin lisäkkeeksi.

Löydä viini hirvipaistille ruokaviini-haulla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla