Ainekset
1 kg hirvipaisti jäisenä (sisä- tai paahtopaisti)
*
Mausteliemi:
12 dl vettä
6 rkl (meri)suolaa (hienoa)
2 rkl sokeria
8 valkosipulinkynttä
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl roseepippuria
8 oksaa rosmariinia (tai timjamia)
Valmistusohje
1. Aloita paistin valmistus tarjoilua edeltävänä iltana. Kääri jäinen hirvipaisti folioon ja aseta uunipellille tai vuokaan. Siirrä paisti uuniin.
2. Kypsennä jäistä paistia miedossa lämmössä (80-100 astetta) yön yli, noin 8–10 tuntia. Paistin sisälämpötilan tulisi olla noin 65 astetta. Käytä apunasi paistomittaria.
3. Sekoita illalla mausteliemen ainekset ja säilytä liemi jääkaapissa.
4. Ota hirvipaisti aamulla uunista ja poista foliokääre. Siirrä lämmin hirvipaisti kannelliseen astiaan. Kaada kylmä mausteliemi lihan päälle ja anna lihan maustua kannen alla jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai jopa vuorokausi.
5. Nauti liha paahtopaistin tavoin kylmänä ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna vaikka marjahyytelön kanssa.
Vinkki:
Peruna, herukkahyytelöt ja vaikkapa etikkaliemeen säilötyt nauriit sopivat hyvin paistin lisukkeeksi.
Vinkki:
Routapaistista saat herkullisia smörrebrödeja eli tanskalaisia voileipiä. Kokoa leivälle lihaviipaleita, piparjuurimajoneesia, maustekurkkuja ja paahdettua sipulia.