viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Gorgonzolabruschetta

13.02.2017 Jenni Häyrinen

1.Leikkaa patonki viipaleiksi. Levitä noin 2 rkl öljyä leipäpaloille sudin avulla. 2. Puhdista ja viipaloi sienet. 3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä noin 5 minuuttia käännellen. 4. Lisää pannuun marsala, timjami, suola ja pippuri. Anna hautua hetki, kunne seos hieman sakenee. 5. Lisää lopuksi voi, rouhitut pähkinät ja lehtipersilja. 6. Levitä täyte […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15-20 kpl

20 min + 5 min kypsennykseen

*

1 patonki

4 rkl oliiviöljyä

200 g herkkusieniä (jumbo)

1 dl marsalaviiniä

1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl voita

50 g saksanpähkinöitä

1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

100 g gorgonzola-juustoa

Valmistusohje

1.Leikkaa patonki viipaleiksi. Levitä noin 2 rkl öljyä leipäpaloille sudin avulla.
2. Puhdista ja viipaloi sienet.
3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä noin 5 minuuttia käännellen.
4. Lisää pannuun marsala, timjami, suola ja pippuri. Anna hautua hetki, kunne seos hieman sakenee.
5. Lisää lopuksi voi, rouhitut pähkinät ja lehtipersilja.
6. Levitä täyte leiville ja murusta päälle gorgonzolaa.
7. Paista leipiä uunissa 175 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä