Fasaania ja omenakastiketta

Maistuisiko fasaani? Tarjoile se omenoiden, juuresten ja calvados-klastikkeen kera.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 patavalmis fasaani

2 omenaa (esimerkiksi Granny Smith-lajiketta)

2 porkkanaa

1 pieni purjo

10 salottisipulia

2 dl mietoa lihalientä

1 nippu persiljaa

0.5 dl mustaherukoita

1 rkl sokeria

2 dl smetanaa

2 cl calvadosta

voita

mustapippuria myllystä

suolaa

Sieni-perunapaistos

6 – 8 Rosamunda uuniperunaa

100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja

100 - 150 g voita

valko- ja mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo fasaani huolellisesti kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta fasaani pippurilla ja suolalla joka puolelta.
2. Paista fasaani paistinpannulla voissa kauniin ruskeaksi.
3. Kuori ja paloittele omenat ja juurekset 1 cm kuutioiksi. Lisää ne pataan kokonaisten salottisipulien kanssa ja ruskista kevyesti. Ripottele pinnalle vielä sokeri ja mausteet.
4. Lisää fasaani pataan ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kaada sekaan kuuma lihaliemi, persiljat ja mustaherukat. Pane kansi padan päälle ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
5. Kääri kypsä lintu foliopaperiin vetäytymään. Siivilöi liemi kattilaan.
6. Keitä lientä, kunnes noin puolet on kiehunut kasaan. Lisää calvados, smetana ja tarkista maku.
7. Paloittele lintu ohuiksi viipaleiksi, nosta lautaselle haudutettuja sipuleita ja juureksia ja päälle kermaista omenakastiketta.

Sieni-perunapaistos

1. Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.
2. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
3. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet.
4. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla