viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Dijon-sinapilla kuorrutetut meriravunpyrstöt

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

16-20 kpl meriravun pyrstöjä

2 dl maustamatonta majoneesia

2 rkl Dijon-sinappia

1 dl parmesan-juustoraastetta

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Simpukka-voikastike:

2 dl simpukoiden vahvaa keitinlientä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

1 rkl Dijon-sinappia

100 g suolatonta voita

ripaus cayennepippuria

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesan-raasteesta rapujen pintaan. Grillaa 200-asteisessa uunissa noin 3- 4 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.

Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä