viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Dijon-sinapilla kuorrutetut meriravunpyrstöt

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

16-20 kpl meriravun pyrstöjä

2 dl maustamatonta majoneesia

2 rkl Dijon-sinappia

1 dl parmesan-juustoraastetta

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Simpukka-voikastike:

2 dl simpukoiden vahvaa keitinlientä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

1 rkl Dijon-sinappia

100 g suolatonta voita

ripaus cayennepippuria

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesan-raasteesta rapujen pintaan. Grillaa 200-asteisessa uunissa noin 3- 4 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.

Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä