viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

09.02.2017 Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):

5 dl täysmaitoa

1/2 ps kuivahiivaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl sokeria

6 dl tattarijauhoja

*

Taikina:

800 g taikinajuurta

1 muna

5 dl olutta

4 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

*

Paistamiseen:

150 g kirkastettua voita

*

Kampasimpukka-lohitartar:

100 g kampasimpukoita

100 g lohifileetä (nahaton)

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl punasipulia (hienonnettuna)

1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

1 tl kapriksia (pieniä)

1/2 sitruunan mehu

1/2 rkl öljyä

1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä