viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

09.02.2017 Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):

5 dl täysmaitoa

1/2 ps kuivahiivaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl sokeria

6 dl tattarijauhoja

*

Taikina:

800 g taikinajuurta

1 muna

5 dl olutta

4 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

*

Paistamiseen:

150 g kirkastettua voita

*

Kampasimpukka-lohitartar:

100 g kampasimpukoita

100 g lohifileetä (nahaton)

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl punasipulia (hienonnettuna)

1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

1 tl kapriksia (pieniä)

1/2 sitruunan mehu

1/2 rkl öljyä

1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä