Ainekset
(8 hengelle)
1 kg jättikatkarapuja kuorineen (myös päät saavat olla mukana)
100 g voita
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia
2–3 rkl Worcestershire-kastiketta
4 laakerinlehtiä murskattuna
2 rkl kuivattua rosmariinia hienoksi murskattuna
0,5 rkl kuivattua basilikaa
0,5 rkl kuivattua oreganoa
0,5 rkl suolaa
0,5 rkl cayennepippuria
0,5 rkl mustapippuria hienona rouheena
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Sulata voi korkeareunaisessa uuninkestävässä pannussa. Lisää öljy sekä kaikki ainekset rapuja lukuun ottamatta. Sekoita. Kiehuta syntynyttä kastiketta voimakkaasti minuutin verran ja laske sitten lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Ota kastike levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ravut ja hauduta niitä keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia (mikäli ravut ovat esikeitettyjä, tämän vaiheen voi ohittaa ja siirtää ravut suoraan uuniin). Siirrä pannu kuumaan (225 astetta) uuniin noin 10 minuutiksi. Tarjoa ravut sormiruokana tuoreen patongin kera. Lusikoi annoksen päälle reilusti kastiketta.