Viikon viinivinkki

The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier

25 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Juhannusviikon viinisuositus on maukas etelä-afrikkalainen valkoviini. Tuoksutettaessa viiniä voi siitä aistia avointa, tuoreen hedelmäistä aromikkuutta. Siinä on persikkaa, aprikoosia, päärynää ja omenaa. Tuoksua seuraa kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku, joka myötäilee tuoksun lupaamaa aromimaailmaa. Lisäksi siinä on paahteisuutta, kukkaisuutta ja mineraalisia vivahteita – myös tietynlaista kermaisuutta. Terhakas hapokkuus napakoittaa runsasta suutuntumaa. Kokonaisuus jättää sitrusmaisen, miellyttävästi hieman suuta kiristävän jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Tämän runsaan hedelmäisen viinin seurassa maistuu mehevä, aromikkaalla chorizo -makkaralla viimeistelty lohiherkku, jonka voit mainiosti tarjota Juhannuksen juhlinnan tiimellyksessä. Leikkaa lohifileestä mehevät annospalat. Purista muutaman sitruunan mehu ja lisää mehun joukkoon tilkkanen öljyä. Marinoi lohipaloja puolisen tuntia lihapuoli alaspäin valmistamassasi sitruuna-öljyseoksessa. Leikkaa chorizo (voit käyttää myös halutessasi meetvurstia) suhteellisen pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna grilli ja grillaa marinadista kuivatut lohipaloja ensin nahkapuolelta. Käännä lohet ja grillaa vielä hetkisen ajan. Vältä kuitenkin kypsentämästä niitä liikaa. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle leikkaamasi makkarakuutiot tai –suikaleet. Lisää makkaran joukkoon vielä pinjansiemeniä. Paahda pannulla, kunnen makkara rapeutuu ja siemenetkin saavat hieman väriä. Poista lohipaloista nahka ja aseta kala lautaselle. Raasta makkara-pinjansiemen –sekoituksen joukkoon parmesan-juustoa ja sekoita. Lusikoi tätä seosta mehevien lohipalojen päälle. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, herkullisia uusia perunoita ja juhlista juhannusta maukkaan, Grenache Blanc- ja Viognier –lajikkeista valmistetun valkoviinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.