viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alamos Malbec

27 / 2009 Aki Björklund2

Punaviini Mendoza

Arvio

Tämän viikon vinkki on tummasävytteisen, kypsän hedelmäisen tuoksun omaava punaviini Argentiinasta. Tarkemmin tuoksuteltuna voi viinistä erottaa myös makeaa mausteisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Monivivahteista tuoksua seuraava maku on sekin kypsän hedelmäinen, suutuntumaltaan erittäin mehukas ja mehevä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi riistaisen mausteisia aromeja, eläimellisyyttä ja yrttisyyttä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää miellyttävän hennon nahkaisen, pitkän jälkivaikutelman. Herkullinen kokonaisuus.

Viinin seuraksi

Alamoksen Malbec maistuu lämpenevän kesän grilliherkkujen seurassa. Suosittelisin valmistamaan esimerkiksi grillattua ankan rintafilettä. Leikkaa rintafileen rasvapuolelle ristiviillon terävällä veitsellä. Älä kuitenkaan leikkaa lihaan saakka. Marinoi ankkaa mielellään yön yli punaviinistä, salotti- ja valkosipulista, hunajasta, balsamietikasta, tuoreesta timjamista ja mustapippurista valmistetussa marinadissa. Laita rintafileet rasvapuoli alaspäin kylmälle parilalle ja laita grilli päälle. Kuumentuessaan parila sulattaa ylimääräisen rasvan. Kun rasvapuoli on saanut kauniin pintavärin, käännä fileet ja pariloi lihapuolta hetkisen ajan. Nosta fileet folion sisään vetäytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa fileet poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa mehevä, punertava ankanrinta grillattujen kasvisten ja tumman kastikkeen kera, jonka valmistat punaviinistä, appelsiinimehusta, riistaliemestä (esimerkiksi liemitiivisteestä) ja sokerista kasaan keittämällä. Maukkaita kesänautintoja!

Edellisen viikon viinivinkki

Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese

Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese 2011

Valkoviini Pfalz
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä