Alamos Malbec

Viinivinkki 27/2009

Alamos Malbec 2012

Alamos Malbec 2012

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Mendoza / Argentiina
Alamos
Malbec
10,98 € (0,75 l)

Arvio: Tuoreen viinin intensiivinen, maanläheisen mehevä tuoksu. Siinä on tummaa luumua, karhunvatukka ja kypsää mustaherukkaa. Melko täyteläinen maku on nuorekas ja tuoksua myötäilevästi mehevä. Reilu paahteisuus ja makeiden mausteiden vivahteet tuovat makuun lisäsävyä. Runsaat, mutta pehmeät tanniinit ryhdittävät makua ja kantavat kokonaisuutta pitkään, jopa salmiakkia ja lakritsiakin aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Yleisviini tummien liharuokien, riistan ja kovien juustojen seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon vinkki on tummasävytteisen, kypsän hedelmäisen tuoksun omaava punaviini Argentiinasta. Tarkemmin tuoksuteltuna voi viinistä erottaa myös makeaa mausteisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Monivivahteista tuoksua seuraava maku on sekin kypsän hedelmäinen, suutuntumaltaan erittäin mehukas ja mehevä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi riistaisen mausteisia aromeja, eläimellisyyttä ja yrttisyyttä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää miellyttävän hennon nahkaisen, pitkän jälkivaikutelman. Herkullinen kokonaisuus.

Viinin seuraksi

Alamoksen Malbec maistuu lämpenevän kesän grilliherkkujen seurassa. Suosittelisin valmistamaan esimerkiksi grillattua ankan rintafilettä. Leikkaa rintafileen rasvapuolelle ristiviillon terävällä veitsellä. Älä kuitenkaan leikkaa lihaan saakka. Marinoi ankkaa mielellään yön yli punaviinistä, salotti- ja valkosipulista, hunajasta, balsamietikasta, tuoreesta timjamista ja mustapippurista valmistetussa marinadissa. Laita rintafileet rasvapuoli alaspäin kylmälle parilalle ja laita grilli päälle. Kuumentuessaan parila sulattaa ylimääräisen rasvan. Kun rasvapuoli on saanut kauniin pintavärin, käännä fileet ja pariloi lihapuolta hetkisen ajan. Nosta fileet folion sisään vetäytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa fileet poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa mehevä, punertava ankanrinta grillattujen kasvisten ja tumman kastikkeen kera, jonka valmistat punaviinistä, appelsiinimehusta, riistaliemestä (esimerkiksi liemitiivisteestä) ja sokerista kasaan keittämällä. Maukkaita kesänautintoja!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä