Arvio
Tämän viikon viinisuositus on Viognier –lajikkeesta valmistettu valkoviini Chilestä. Tuoksuteltaessa viiniä voi lasista aistia runsaan hedelmäistä, lähes eksoottisia vivahteita. Mieleen tulevat mangon, papaijan, melonin ja reilujen makeiden mausteiden aromit. Tuoksua seuraa lähes pureksittavan paksu maku. Viini on kuiva, mutta erittäin kypsä hedelmäisyys saa viinin maistumaan lähes makealta. Runsas kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, lähes kermaisen ja toffeisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Lähes pureksittavan hedelmäinen viini on hyvä kumppani punalihaisten kalojen ja vaaleiden liharuokien seuraan. Valmista Valdiviesolle vaikkapa mehevä lohiannos (voit halutessasi käyttää myös muita punalihaisia kaloja). Aloita lisäkkeestä. Näin tammikuun kevennyksen kunniaksi voit valmistaa esimerkiksi aromikkaan vihannespaistoksen. Paista nopeasti pannulla tai wokissa hienonnettua salottisipulia, pilkottuja sieniä, sokeriherneitä ja suikaloitua paprikaa. Halutessasi voit pilkkoa joukkoon pikkuriikkisen chiliä. Lorauta joukkoon hieman soijakastiketta ja kookosmaitoa. Hauduta kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut pois. Poista lohesta ruodot, leikkaa se annospaloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista kalaa pannulla öljyn ja voin sekoituksessa ainoastaan nahkapuolelta. Huomaat kun punalihaisen kalan lihan väri alkaa muuttua lihapuolelta. Kala voi jäädä aavistuksen ”punaiseksi” lihapuolen pinnalta. Nostele lautaselle wokattuja vihanneksia ja asettele lohipala paistoksen päälle. Nauti mainion Valdivieson kera.