viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Léon Beyer Riesling

42 / 2008 Aki Björklund2

Valkoviini Alsace

Arvio

Tämän viikon suositus on ranskalainen valkoviini. Pyöriteltäessä lasia, voi viinin tuoksusta erottaa kypsän hedelmäisiä, omenaisia, hennon hunajaisia ja mineraalisiakin vivahteita. Tuoksua seuraava kuiva maku on hedelmäinen, mutta luonteeltaan hyvin rapsakka. Siinä on tuoksun aromien lisäksi tuntuvaa sitrusmaisuutta ja kukkaisuutta. Napakka ja nuorekas kokonaisuus supistaa hieman suuta ja jättää hennon petrolisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämä maukas Alsacen valkoviini täyteläistyy ja aromit muuttuvat entistä runsaammiksi esimerkiksi mehevän salamirisoton kanssa. Hienonna sipulia ja suikaloi tai kuutioi myös lempisalamiasi (voit käyttää tähän halutessasi myös ilmakuivattua kinkkua tms.). Kuullota öljyssä sipulia ja risottoriisiä, kunnes riisi alkaa ”kuultamaan läpi”. Lisää loraus valkoviiniä ja liraus kanalientä. Sekoita useasti kypsennyksen aikana. Kun lisäämäsi neste on imeytynyt, lorauta taas varovasti kanalientä joukkoon. Ja sekoita. Lisää suikaloitu tai kuutioitu salami. Jatka kypsentämistä kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risoton tulisi jäädä hyvin meheväksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon lopussa vielä reilu nokare voita ja raastettua parmesan-juustoa. Nosta lautaselle reilu annos mehevää risottoa ja viimeistele annos rosmariinivaahdolla. Keitä rosmariinia maidon ja kerman sekoituksessa. Mausta suolalla. Nostele rosmariinioksat pois ja ”poraa” maito-kermaseosta sauvasekoittimella siten että pintaan muodostuu vaahtoa. Kuori vaahto lusikalla risoton päälle. Nauti Beyerin Rieslingin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Trapiche Reserva Malbec Bonarda

Trapiche Reserva Malbec Bonarda 2008

Punaviini Mendoza
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä