Arvio
Tämän viikon vinkki on argentiinalainen, nuorekas punaviini. Viiniä tuoksuteltaessa voi tummasävytteisen marjaisesta aromikkuudesta erottaa muhevaa maanläheisyyttä ja paahteista marjaisuutta. Tuoksua seuraa keskitäyteläinen maku, joka sekin on nuorekkaan terhakka. Kypsä marjaisuus saa eloisuutta maukkaasta hapokkuudesta ja pehmeästä tanniinisuudesta. Nuoruudestaan huolimatta tasainen maku jättää paahteisen mausteisen, herukkaa, kirsikkaa ja terhakasta mustikkaa muistuttavan jälkivaikutelman, joka hennosti supistaa suuta, mutta nostaa mukavasti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Argentiinalainen, bonarda –lajikkeesta valmistettu viini on maukas vaihtoehto grillatuille, tummille liharuoille. Kokeile vaikkapa karitsan filettä tai –paistia. Jätä liha hieman punertavaksi, niin se taltuttaa mukavasti viinin pientä särmikkyyttä. Lisäkkeeksi voit valmistaa vaikkapa mausteista couscousia. Hienonna makusi mukaan valko- ja salottisipulia, paloittele siitakesieniä ja kuutioi erivärisiä paprikoita. Kuutioi lisäksi vielä aurinkokuivattua tomaattia. Halutessasi voit käyttää vielä halkaistuja hillosipuleitakin. Kuumenna kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien purkista valutettua öljyä. Freesaa siinä hetkisen sipuleita, sieniä ja paprikoita. Lisää couscous ja nesteeksi kasvis- tai kanalientä. Sekoita joukkoon vielä aurinkokuivatut tomaatit. Viimeistele couscous hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile Bonardan, karitsan ja aurinkoisen mielen kera.