Arvio
Laatutuottaja Yalumba on valmistanut tämän viikon herkullisen valkoviinin. Australiassa tuotettu viini on valmistettu pinot grigio –lajikkeesta. Tuoksuteltaessa herkkäaromista viiniä siitä voi aistia hentoa eksoottista hedelmäisyyttä ja kukkaisen kesäisiä vivahteita. Siinä on lisäksi puhdaspiirteistä omenaa. Herkkää tuoksua seuraa kuiva, mutta maukkaan hedelmäinen maku. Aromeiltaan maku seuraa tuoksua. Viinille antaa eloisuutta puhdaspiirteisen sitrusmainen hapokkuus. Tyylikkään raikas kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, tuoreen omenaisen ja hennon kukkaisen jälkivaikutelman, joka nostaa reilusti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Raikkaan eloisa viini maistuu sellaisenaan vaikka aperitiivina, mutta se on hyvin monikäyttöinen seuralainen kesäisten ruokienkin kanssa. Voit tarjota sitä esimerkiksi erilaisten salaattien kera. Puhdaspiirteinen ja luonteeltaan varsin herkkä viini on myös toimiva kyytipoika suomalaisten, vaalealihaisten kalaruokien kanssa. Suosittelen tälle pinot grigiolle esimerkiksi paistettua ahventa tai kuhaa ja lisäkkeeksi vaikkapa peruna-sipulisosetta. Hienonna salottisipulia ja oman maun mukaan valkosipulia. Kuullota sipulit kunnes ovat mukavasti pehmenneet. Soseuta keittämäsi perunat tasaiseksi massaksi. Lisää soseen nesteeksi kuumaa maitoa. Nosta joukkoon kuullotetut sipulit ja sekoita. Voit halutessasi lisätä soseeseen vielä voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kalafileet nokareessa voita kauniin paistopinnan saamiseksi. Vältä paistamasta kalaa liian pitkään. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa välittömästi perunasoseen kera. Mikäli valmistat mehevän perunasoseen, et tarvitse lainkaan kastiketta. Voit tarjota lisäksi öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla maustettua rucola-salaattia.