Arvio
Tämänkertainen viinillinen vinkki on puhdaspiirteisen hedelmäinen valkoviini Etelä-Afrikasta. Viini on valmistettu Ranskan Loire-joen laaksosta lähtöisin olevasta chenin blanc –lajikkeesta. Viinissä on aromeiltaan varsin hillitty tuoksu. Siitä voi kuitenkin erottaa kypsän omenan aromikkuutta, raikkaita sitrushedelmiä ja jopa puutarhan vihertävää yrttisyyttä. Näitä sävyttävät vielä eksoottisten hedelmien vivahteet. Tuoksua seuraava kuiva maku on sekin raikkaan omenainen ja kokonaisuutena hyvin puhdaspiirteinen. Hedelmäistä makua elävöittää herkullinen hapokkuus joka korostaa viinin hentoa mineraalisuutta. Maukas kokonaisuus jättää aavistuksen paahteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Kauppojen hyllyiltä löytyy sesonkiherkkua, parsaa. Kokeile tämän chenin blanc –viinin kanssa yksikertaista parsaherkkua. Kuori parsat huolellisesti ja kuumenna kattilassa suolalla sekä voinokareella höystettyä vettä. Kypsennä parsat hiljalleen haudutellen napakan kypsäksi. Varo kypsentämästä niitä liikaa. Nosta parsat valumaan esimerkiksi keittiöpyyhkeen tai –paperin sisälle. Leikkaa ilmakuivattua kinkkua suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää kinkkusuikaleet kuivalle pannulle. Paista niitä kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Asettele parsat lautaselle, nostele päälle rapeita kinkkusuikaleita, valele annokselle kirkastettua voita ja viimeistele koko herkku raastamalla lautaselle parmesan-juustoa. Herkullista viikonloppua!