Viikon viinivinkki

Pasta carbonara ja mehukas viiden tähden ripasso

Antti Rinta-Huumo

Joulukinkun jämistä syntyy järisyttävän herkullinen carbonara. Kinkkuherkun suolaisuus ja paahteisuus korostavat poikkeuksellisen maukkaasti mehukkaan viinin lähes makealta maistuvaa marjaisuutta. Ripasson makea mausteisuus ja kaino yrttisyys täydentävät puolestaan herkullisesti annoksen rehellisen rustiikkista luonnetta. Järisyttävän maukas yhdistelmä!

Alkon tuotesivu

Pasta carbonara

Ainekset:
200 g joulukinkkua
½ pkt (noin 80 g) pekonia
3 munankeltuaista
75 g parmesaania
½ ruukkua ruohosipulia
400 g tuorepastaa
suolaa
pastan keitinvettä
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Leikkaa joulukinkku ja pekoni pieniksi kuutioksi. Laita ne pannulle ja aloita ruskistus miedolla lämmöllä. Jatka paistamista, kunnes lihat ovat saaneet kunnolla väriä.
2. Erottele kanamunankeltuaiset pieneen kulhoon. Raasta parmesaani. Hienonna ruohosipuli.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Ota hieman pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Voit viimeistellä pastan paistinpannulla tai sekoittaa ainekset isossa tarjoilukulhossa.
4. Lisää tuorepastan joukkoon rapeaksi paistetut pekonit ja kinkkukuutiot. Lisää keltuaiset, parmesaani ja pari ruokalusikallista pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti niin, että carbonaran rakenteesta tulee kermainen.
5. Rouhi carbonaraan runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa makusi mukaan, sekoita. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Aiemmat viinivinkit

Pasta carbonara ja mehukas viiden tähden ripasso

Joulukinkun jämistä syntyy järisyttävän herkullinen carbonara. Kinkkuherkun suolaisuus ja paahteisuus korostavat poikkeuksellisen maukkaasti mehukkaan viinin lähes makealta maistuvaa marjaisuutta. Ripasson makea mausteisuus ja kaino yrttisyys täydentävät puolestaan herkullisesti annoksen rehellisen

Ranskalainen jouluhalko ja makean mausteinen italialainen

Bûche de Noël, ranskalainen jouluhalko, on näyttävä tarjottava joulun ajan jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Mehevän suklainen jouluherkku saa tasavertaisen seuralaisen reciotosta, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä. Viinin kirsikkaiset ja paahteisen mausteiset

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.