viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tuunattu hernekeitto ja särmikäs kupliva

9 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Itävalta

Tölkkihernekeitosta saa pienellä tuunaamisella salonkikelpoisen herkun. Rehevän mausteinen ja särmikäs kuohuviini viimeistelee laskiaissunnuntain sopan.

Tuunattu hernekeitto

Tuunattu hernekeitto

Ainekset:
2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa
3–4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1–2 rkl dijonsinappia
5 viipaletta patonkia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohje:
1. Kuumenna hernekeitto kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.
2. Mausta smetana sinapilla keiton kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.
4. Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.
5. Jaa hernekeitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa. Hokkuspokkus – tölkkihernekeitto on saanut uuden maun ja ilmeen.

Edellisen viikon viinivinkki

Normandialainen kanapata ja luonteikas grüner

Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2023

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä