viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Normandialainen kanapata ja luonteikas grüner

8 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Omenat ja pihlajanmarjat rakastavat toisiaan keittiössä. Tarjoa lempeän omenaisen kanapadan kanssa pihlajanmarjahyytelöä ja uunissa paistettuja juurestikkuja. Seuraan sopii täydellisesti itävaltalainen grüner veltliner. Viinin luonteikas yrttisyys ja pippurisuus täydentävät hienosti pataruoan makuja.

Normandialainen kanapata

Normandialainen kanapata

Ainekset:
600 g broilerin paistileikkeitä
2 rkl voi-öljyseosta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
100 g mukulaselleriä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl kokojyväsinappia
1 rkl kanafondia
3 dl ranskalaista siideriä
1 ½ dl kuohukermaa
1 rkl timjaminlehtiä
3 kotimaista omenaa
1 rkl voita
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje:
1. Puolita paistileikkeet. Paista palat kauniin ruskeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla, siirrä broileripalat uunivuokaan.
2. Kuori ja kuutioi selleri, kuori ja silppua sipulit. Kuullota seosta hetki pannulla ja kaada broileripalojen päälle.
3. Laita sinappi, fondi, kerma ja siideri pannulle. Kuumenna ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon timjami.
4. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita 2/3 viipaleista ruoan joukkoon. Jätä loput erikseen paistettaviksi.
5. Kypsennä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen, kypsennä edelleen noin 25 minuuttia.
6. Paista loput omenalohkot voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää ruoan pinnalle tarjoiluvaiheessa.

Edellisen viikon viinivinkki

Suolainen pannukakku ja aromaattinen kupliva

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2023

Kuohuviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä