viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Loiren kuplia ja kuohkeat blinit

4 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kaada lasiin loirelaista crémantia. Tuhdit blinit sekä kevyen mineraaliset ja vivahteikkaat kuplat ovat herkullinen yhdistelmä.

Kuohkeat blinit

Kuohkeat blinit

Ainekset:
5 dl maitoa
25 g hiivaa
3 munankeltuaista
4 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
25 g voita
1 dl olutta
3 valkuaista

Paistamiseen:
sulatettua voita

Lisäksi:
200 g mätiä
1 prk (200 g) smetanaa
1–2 punasipulia

Valmistusohje:
1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Edellisen viikon viinivinkki

Pfalzin rosee ja ruisleipä-särkipizza

Ruppertsberger Imperial Rosé 2023

Roseeviini Pfalz
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä