Viikon viinivinkki

Pfalzin rosee ja ruisleipä-särkipizza

3 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Kiireisen päivän päätteeksi helppo ja nopea iltapala syntyy ruisleivästä ja särjestä. Ruisleipä-särkipizza paistuu uunissa sillä välin kun avaat iltapalaherkulle saksalaisen, pfalzin alueen roseeviinin, jonka kypsän marjaiset aromit ovat kirsikka kakun päälle.

Ruisleipä-särkipizza

2 leipää, 4–6 annosta

Ainekset:
1 reikäleipä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl kuivattua timjamia
1 prk (275/180 g) Järkisärkeä (tomaatti&yrtit)
1 ps (150 g) juustoraastetta
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl valkosipuliruohoa (tai ruohosipulia) hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise reikäleipä ja laita leivinpaperille uunipellille.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, timjami ja kalapurkin mausteliemi. Levitä seos reikäleiville.
4. Levitä kalapalat leipäpohjille ja ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista uunissa noin 10 min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
6. Anna jäähtyä hetki. Ripottele pintaan runsaasti tuoreita yrttejä.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.