Viikonloppuna on ihana tehdä ruokaa rauhassa ja korkata hyvä punaviini. Lisää kaupassa ostoskoriisi hirven ulkofilee ja koukkaa Alkosta Viinilehden Vuoden luomupunaviini -pronssimitalisti. Hirvitournedos ja roteva chileläinen punaviini kruunataan hasselbackaan perunoilla tai samettisella palsternakkapyreellä ja punaviinikastikkeella.
Hirvitournedos
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 50 min maustumiseen ja kypsennykseen
Ainekset:
600-800 g hirven sisä- tai ulkofileetä
4 viipaletta pekonia
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
rypsiöljyä
voita
Lisäksi:
paistinarua
Valmistusohje:
1. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale ja kiinnitä ne paistinarulla.
2. Anna pihvien maustua ja temperoi huoneenlämmössä 30 min–1 h.
3. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä. Ruskista pihvejä ensin yhdeltä puolelta muutama minuutti, kunnes pinnassa on hyvä väri. Paista sitten pihvien sivut.
4. Lisää pannulle nokare voita ja ruskista pihvin toinen leikkuupinta. Valele pihvejä sulaneella voilla.
5. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pihvien sisälämpötila on 52-55 astetta. Käytä paistomittaria. Paistoaika on 5-10 minuuttia.
6. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
7. Hirvenfileepihvien lisukkeeksi sopii esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettu punaviinikastike, hasselbackan perunat tavallisesta tai violetista lajikeesta, tai samettinen palsternakkapyree.