Ainekset
1 pieni myskikurpitsa (n. 600 g)
2 rkl (oliivi)öljyä
100 g cashewpähkinöitä
12 dl kasvislientä
2 salottisipulia
1 varsisellerin varsi
noin 20 salvianlehteä
2 rkl (oliivi)öljyä
4 dl risottoriisiä (Arborio)
1 ½ dl vettä
1 sitruunan mehu
¾ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Edellisenä iltana: laita cashewpähkinät likoamaan veteen kannellisessa kulhossa ja nosta jääkaappiin.
2. Puolita myskikurpitsa ja kaiverra siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa kuorineen paksuiksi viipaleiksi. Valuta päälle öljyä. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Irrota kuoret.
3. Laita kasvisliemi kiehumaan. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja hienonna varsiselleri. Hienonna salvianlehdet.
4. Lämmitä öljy toisessa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia ja varsiselleriä, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 7 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi kattilaan muutamassa erässä. Sekoita välillä voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.
5. Riisin kiehuessa tee kurpitsatahna. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Soseuta cashewpähkinät, vesi, sitruunamehu ja suola korkeassa kannussa sauvasekoittimella kermaiseksi kastikkeeksi, tähän menee muutama minuutti. Lisää kurpitsa ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
6. Kun riisi on lähes al dente, lisää kurpitsatahna kattilaan ja kuumenna. Viimeistele salvialla ja mustapippurilla.