Juhlista alkanutta rapukautta laittamalla pöytä koreaksi. Klassinen 1970-luvun katkarapucocktail muuntuu moderniksi versioksi Bloody Mary -kastikkeen hunnuttelemana. Roseekuohuvan marjaiset kuplat kohottavat elämyksen juhlien keskipisteeksi – näistä katkarapucocktaileista puhutaan vielä!
Bloody Mary -katkarapucocktail
Ainekset:
Bloody Mary -kastike:
2 dl tomaattimehua
1 dl tomaattipyreetä
2 tl (tuoretta) piparjuuriraastetta
1 rkl worcestershirekastiketta
1 tl tabascoa
2 tl sokeria
ripaus sellerisuolaa
mustapippuria
Rapucocktail:
250 g käsinkuorittuja norjalaisia katkarapuja
1 kypsä, kiinteä avokado
1 dl Bloody Mary -kastiketta
1 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
4 cl vodkaa
Valmistusohje:
1. Yhdistä Bloody Mary -kastikkeen ainekset keskenään, mausta sellerisuolalla ja mustapippurilla.
2. Valuta ravut siivilässä. Ota kourallinen kauneimpia sivuun jääkaappiin koristelua varten ja laita loput kulhoon. 3. Puolita avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado pitkittäin 1 cm paksuiksi lohkoiksi. Laita 6 lohkoa sivuun koristelua varten, kuutioi loput 1 x 1 cm paloiksi ja lisää rapujen joukkoon.
4. Kaada 1 dl punaista kastiketta rapujen päälle ja sekoita. Lisää seokseen 1 dl majoneesia ja sitruunamehu. Kääntele ainekset kevyesti sekaisin ja tarkista maku. Laita kylmään.
5. Sekoita vodka loppuun Bloody Mary -kastikkeeseen ja laita se kylmään odottamaan tarjoilua.
6. Kokoa katkarapucocktail: jaa rapuseos laseihin ja lusikoi päälle Bloody Mary -kastiketta. Koristele avokadolohkoilla ja sivuun otetuilla ravuilla. Raasta halutessasi päälle vielä piparjuurta.