viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini -pronssimitalisti ja karitsamakkarahodarit

28 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Punaviini South Australia

Hot dog muuntautuu gourmet-herkuksi, kun täytät sen karitsamakkaralla, valmistat herkulliset lisukkeet ja tarjoilet Viinilehden Vuoden punaviini -hopeamitalistin kera. Mehevä viini ja hodarit maistuvat niin mökillä kuin kaupungissakin.

Karitsamakkara-hot dog

Karitsamakkarahotdog

Ainekset:
4 hot dog -sämpylää
4 lammas-tai karitsamakkaraa

Karamellisoitu sipuli:
2 sipulia
3 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Dijon-majoneesi:
1/2 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia

Lisäksi:
2–3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Aloita karamellisoidun sipulin valmistuksella. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna paistinpannussa voi. Lisää sipulirenkaat ja sokeri. Sekoita ja anna paistua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää puolivälissä paistinaikaa vesi ja suola.
3. Paista toisella pannulla tai grillissä makkarat kypsiksi.
4. Makkaroiden paistuessa, sekoita dijon-sinappi ja majoneesi. Siirrä dijon-majoneesi pursotuspussiin.
5. Höyrytä tai lämmitä uunissa hot dog -sämpylät.
6. Hienonna lehtipersilja.
7. Laita lämpimän hot dog -sämpylän väliin karitsamakkara ja karamellisoitua sipulia. Pursota päälle raidat dijon-majoneesilla ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä