Kesän kaunein grilliruoka syntyy grillissä kypsennetystä leivästä, kanasta, sesongin kasviksista, syötävistä kukista ja villiyrteistä. Maistuu taivaalliselta Viinilehden Vuoden roseeviinin kanssa.
Grillikana-kesärehuleivät
Ainekset:
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 9 dl vehnäjauhoja
Tapenade:
150 g vihreitä, kivettömiä oliiveja
3 anjovisfileetä
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
noin 1 rkl oliiviöljyä
Päälle:
1 prk (150 g) ranskankermaa
grillattua, kypsää kanaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
herneitä
yrttejä ja villiyrttejä (suolaheinää, maksaruohoa, litulaukkaa, ketunleipää)
jalopeno-viipaleita
Valmistusohje:
1. Tee leipätaikina. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, oliiviöljy sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja anna levätä hetki.
2. Lisää loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes saat pehmeän taikinan. Jauhoja on sopivasti, kun taikinaa pystyy muotoilemaan jauhotetuin käsin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Tee tapenade. Jauha kaikki ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
4. Kumoa taikina työpöydälle. Ripottele päälle jauhoja ja revi taikinasta noin biljardipallon kokoisia paloja. Kauli palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi leiviksi.
5. Grillaa leivät muutama kerrallaan kypsiksi joko parilalla tai puhtaalla, öljytyllä grillin ritilällä. Käännä puolessa välissä, kun leipä ruskistunut kauniisti. Voit myös halutessasi esikypsentää leipiä 180-asteisessa uunissa muutaman minuutin ja paahtaa niihin värin myöhemmin grillissä.
6. Sivele kuumalle leivälle ranskankermaa ja lusikoi pinnalle muutama teelusikallinen tapenadea. Laita leivälle revittyä kypsää kanaa, halkaistuja kirsikkatomaatteja, herneitä ja yrttejä. Viimeistele jalopenoviipaleilla ja nauti.