Naudanlihakoftat ovat täydellistä kesäruokaa grillikauden avajaisiin. Pientä potkua harissasta saavat koftat saavat oivan kumppanin Viinilehden Vuoden punaisesta hanaviinistä, jonka täyteläisen marjainen maku tasapainottaa pientä mausteisuutta.
Harissalla maustetut naudanlihakoftat
Ainekset:
600 g naudanjauhelihaa
3 rkl vettä
2 rkl harissaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi:
2 limeä
pala tuoretta piparjuurta
Valmistusohje:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta neljä soikean muotoista koftaa.
2. Kypsennä koftia 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, ja paista niihin lopuksi kaunis pinta voissa pannulla.
3. Halkaise limet ja grillaa ne kuumalla raitaparilalla.
4. Raasta annosten päälle piparjuurta ennen tarjoilua.