Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini ja naudanlihakoftat

23 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Naudanlihakoftat ovat täydellistä kesäruokaa grillikauden avajaisiin. Pientä potkua harissasta saavat koftat saavat oivan kumppanin Viinilehden Vuoden punaisesta hanaviinistä, jonka täyteläisen marjainen maku tasapainottaa pientä mausteisuutta.

Harissalla maustetut naudanlihakoftat

Naudanlihakoftat

Ainekset:
600 g naudanjauhelihaa
3 rkl vettä
2 rkl harissaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
voita paistamiseen

Lisäksi:
2 limeä
pala tuoretta piparjuurta

Valmistusohje:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta neljä soikean muotoista koftaa.
2. Kypsennä koftia 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, ja paista niihin lopuksi kaunis pinta voissa pannulla.
3. Halkaise limet ja grillaa ne kuumalla raitaparilalla.
4. Raasta annosten päälle piparjuurta ennen tarjoilua.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.