Pääsiäispöydän nopea ja superherkullinen ateria syntyy pistaasi-yrttikuorrutetuista karitsankyljyksistä, vaahdotetusta fetasta ja vivahteikkaan täyteläisestä, portugalilaisesta punaviinistä. Täyteläisen marjainen ja viikunainen punaviini on loistokumppani karitsalle.
Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta
Ainekset:
800 g karitsankyljyksiä
suolaa
mustapippuria myllystä
Pistaasi-yrttikuorrute:
1 valkosipulinkynsi
150 g pistaasipähkinöitä
3 rkl voita
3 rkl oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunankuori raastettuna
1/2 tl mustapippurirouhetta myllystä
ripaus suolaa
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
Vaahdotettu feta:
200 g fetaa palana
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
Tarjoiluun:
salaattia
Valmistusohje:
1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Tee kuorrute. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorittu valkosipuli, pähkinät, voi ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, suola ja pippuri. Nosta kuorrutus jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kyljykset.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.
4. Nosta kyljykset uunivuokaan. Painele päälle pistaasiseosta. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kyljykseen.
5. Jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
7. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaavi välillä kulhon reunoilta massaa keskelle.
8. Tarjoa karitsankyljykset vaahdotetun fetan ja salaatin kanssa.