Touriga Nacional -, Syrah- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä valmistettu portugalilainen punaviini maistuu tuhdimpien makujen kanssa. Kasvissyöjä herkuttelee juustoisilla munakoisorullilla, jotka tarjotaan haudutetun tomaattikastikkeen kanssa. Lihansyöjä lisää rullien kylkeen vielä ilmakuivattua kinkkua.
Munakoisorullat
4 annosta, noin 10 rullaa, valmistusaika 50 min (30 min + 20 min uunissa)
gluteeniton, kasvis
Ainekset:
2 munakoisoa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
rouhittua mustapippuria
200 g (luomu)fetajuustoa (tai Vuohentuorejuustoa)
1 ruukku basilikaa
Valmistusohje:
1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pitkittäin noin 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa molemmin puolin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min.
2. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä kuivalla pannulla.
3. Pyyhi suola munakoisojen pinnasta. Tarvittaessa voit huuhdella ja kuivata viipaleet.
4. Paista munakoisoviipaleet parilapannulla tai paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri molemmin puolin.
5. Sekoita keskenään öljy ja balsamico ja sivele munakoisot seoksella. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Sekoita kulhossa juusto (voit halutessasi pehmentää juustoa lisäämällä tilkan kermaa, maitoa tai vettä) ja paahdetut pinjansiemenet.
7. Laita 1–2 isoa basilikanlehteä jokaisen munakoisoviipaleen päälle. Levitä noin 1 rkl juustoseosta munakoisoille. Pyöräytä rulliksi.
8. Asettele rullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoile itsekeitetyn tomaattikastikkeen kanssa.
Vinkki: Lisukkeeksi munakoisorullille sopii esimerkiksi tomaattikastike, vihersalaatti ja ilmakuivattu kinkku.