Klassikko on klassikko vaikka voissa paistaisi. Keskitäyteläinen, marjainen venetolainen on viinikaapin vakiovaruste ja täydellistä paahtopaistileivän palanpainikkeena. Oikaisija ostaa paahtopaistin valmiina ja hifistelijä paistaa lihan ja leipoo leivän itse. Niin tai näin, kirsikkainen ja kevyen vadelmainen punaviini kruunaa annoksen.
Paahtopaistileipä
4 annosta
munaton
valmistusaika 20 min + 1,5 h paistamiseen
Ainekset:
Noin 800 g paahtopaistia
mustapippuria
suolaa
voita
Kastike:
4 rkl HP-kastiketta
3 rkl sinappia
2 rkl öljyä
1 rkl ketsuppia
ripaus curryjauhetta
Lisäksi:
4 viipaletta maalaisleipää
pala piparjuurta
kapriksia
sulakurkkuviipalaeita
punasipulirenkaita
mustapippuria
sormisuolaa
Valmistusohje:
1. Ota paisti ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Mausta paisti pippurilla ja suolalla.
2. Ruskista paistiin kaunis ruskea väri vähässä voissa paistinpannulla.
3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä sisälämpömittarin antura paksuimpaan kohtaan. Paista 140-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 50 astetta.
4. Nosta liha pois uunista ja kääri hetkeksi folioon levähtämään.
5. Leikkaa paistista ohuen ohuita viipaleita.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
7. Paahda leivät.
8. Kokoa leiville salaattia, paahtopaistiviipaleita, raasta päälle piparjuurta, ripottele kapriksia, suolakurkkuviipaleita, punasipulirenkaita ja kastiketta. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja ripaus sormisuolaa.