Italian makeiden viinien lyhyt oppimäärä ja parhaat viinit

Mitä eroa on Vin Santolla ja Vino Santolla? Millaista on Marsala-viini?

02.08.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Makea viini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Brachetto D’Acqui

Brachetto D’Acqui on Piemonten erikoisuus, makea, punainen, matala-alkoholinen ja kevyesti pirskahteleva viini.

Marsala

Sisiliassa Marsalan kaupungin ympäristössä valmistettava väkevöity viini, jonka makeusaste voi vaihdella kuivasta hyvin makeaan.

Moscato d’Asti

Piemontessa Astin kaupungin ympäristössä valmistettava, useimmiten makea ja enemmän tai vähemmän kuohuva, matala-alkoholinen viini.

Recioto

Recioto on veneton alueella kuivatuista rypäleistä valmistettu makea erikoisuus.

Vin Santo (Vino Santo, Vinsanto)

Toscanan alueen “pyhä viini”, joka on valmistettu kuivatuista rypäleistä ja kypsytetty tynnyreissä vähintään kolme vuotta. Makeusaste voi olla lähes rutikuivasta hyvinkin makeaan. Tunnetaan myös Trentinossa nimellä Vino Santo ja Santorinilla Vinsanto.

6 x italialainen makea viini

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.