Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua
Valmistusaika 45 min
Ainekset:
Crème ninon:
1 l kanalientä
600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
50 g voita
1 rkl sherryä
2 dl samppanjaa
suolaa
Sahramitapioka:
50 g tapiokakuulia
vettä
sahramia
suolaa
sitruunavinaigrettea
Sitruunavinaigrette:
1 sitruunan mehu
25 g hunajaa
2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Kampasimpukat & katkaravut:
4 kpl kampasimpukoita
suolaa & pippuria
öljyä
100 g katkarapuja
sitruunavinaigrettea
Valmistusohje:
Crème ninon:
1. Kuumenna kanaliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.
Sahramitapioka:
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.
Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.
Sitruunavinaigrette:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
Kampasimpukat & katkaravut:
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.