viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Pehmeäkuplainen crémant ja palsternakkakeitto savulohitartarilla

14 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Suussa sulava ja täyteläisen kuohkea palsternakkakeitto saa kehuja ruokapöydässä. Savulohitartarilla viimeistelty, kermainen sosekeitto saa täydellisen kumppanin hennon paahteisesta, hedelmäisestä ja eloisasta kuohuviinistä. Crémantin sitruksinen mineraalisuus ja kuplien raikkaus räjäyttävät keiton maut suussa uusiin sfääreihin – nam!

Kuohkea palsternakkakeitto ja savulohitartar

Palsternakkakeitto

Ainekset:
500 g palsternakkaa
300 g puikulaperunaa
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
1 l vettä
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
tilkka samppanjaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
muutama tippa tryffeliöljyä
2 dl kuohukermaa

Kylmäsavulohitartar:
150 g kylmäsavulohta
2 rkl ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus mustapippuria

Valmistusohje:
1. Pese palsternakat ja perunat hyvin, kuori ja paloittele ne. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää kaikki kasvikset ja paahda niihin vähän väriä kattilassa.
3. Lisää vesi, laakerinlehdet, ripaus suolaa ja mustapippuria. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
5. Lisää etikka, hunaja ja tryffeliöljy. Kiehauta keitto.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
7. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kuuman keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
8. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Sekoita lohi, ranskankerma, sitruunamehu, ruohosipuli ja mustapippuri.
9. Jaa palsternakkakeitto lautasille ja nosta päälle kylmäsavulohitartaria. Tarjoa heti.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä