Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

Kun aurinko porottaa, on aika kaivaa terassikalusteet varastosta. Kevätauringon paahtaessa maistuu matala-alkoholinen, kevyt ja raikas valkoviinicocktail. Muscat-rypäleestä valmistettu valkkari on aromaattinen ja kevyen mausteinen. Viinin lisäksi drinkki saa tujauksen inkivääriä ja sitruunaa ja se pidennetään laadukkaalla tonicilla.

27.04.2021 Viinilehden toimitus

valkoviinicocktail
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

valkoviinicocktail

Inkiväärinen valkkaritonic

2 cl sitruunamehua
2 cl inkiväärisiirappia (ohje alla)
8 cl kuivaa muscatia (esim. Wolfberger Muscat 2019)
8 cl tonicia (esim. Fever Tree)

Mittaa raaka-aineet korkeaan lasiin ja hämmennä hieman lusikalla sekaisin. Koristele sitruunan kuorella.

Inkiväärisiirappi:
Noin viiteen juomaan

10 g inkivääriä kuorittuna
1 dl taloussokeria
1 dl vettä

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kuorittu ja pilkottu inkivääri ja anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi inkivääri pois ja jäähdytä siirappi.

Voit tehdä siirappia myös isomman satsin, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa puhtaassa, kannellisessa astiassa tai pullossa.

 

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.