Samppanja vai sittenkin kuohuviini? Testaa nämä kuohuviinit samppanjan sijaan

Samppanjoiden maailmanlaajuinen suosion kasvu on nostanut niiden hintoja entistä korkeammalle. Kuohuviinien yleinen kulutuksen kasvu on puolestaan nostanut samppanjoiden haastajiksi laadukkaita, muualla kuin Ranskan Champagnessa tuotettuja, kuohuviinejä.

03.03.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kuhuviini/samppanja
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Parhaimmat perinteisellä menetelmällä tuotetut kuohuvat ovat lähentyneet merkittävästi samppanjoiden laatutasoa ja samppanjanrakastajan on entistä helpompi löytää muista kuohuviineistä omaa makupalettia ilostuttavia viinejä. Tässä niistä muutama:

Viinilehden Vuoden kuohuviini 2020

Paahteinen ja pähkinäinen

Pikkuruista kuplaa ja punaista omenaa

Puhdaspiirteinen ja herkullinen

Päärynää, persikkaa ja kukkaisuutta

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.