Uusi vuosi vastaanotetaan herkullisten kuplien kera. Tässä Leclerc Briantin hieman kehittyneessä samppanjassa on upean hedelmäinen, hennon kukkainen, mineraalinen, paahteisen pähkinäinen ja kainosti kermainenkin aromimaailma. Pikkuruisten kuplien siivittämä viini tuo herkullisesti esiin kampasimpukkacarpaccion herkät vivahteet ja yhdessä annoksen kanssa viini luo täydellisen makuelämyksen vuodenvaihteen aloittajaksi.
Alkon tuotesivu >>
Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaattia
Ainekset:
300 g kampasimpukoita
1 dl basilikan lehtiä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl limemehua
1 dl parmesan-juustolastuja
1 rkl Dijon-sinappia
3 Rosamunda perunaa keitettynä
2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria ja karkeaa suolaa myllystä
Valmistusohje:
1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä. Ruskista nopeasti teflonpannulla kampasimpukoihin rapea pinta.
2. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi. Asettele viipaleet lautasille vierekkäin.
3. Silppua basilikan lehdet ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sekoita limen mehu basilikaöljyyn ja sivele kampasimpukoiden pintaan, tarjoile heti perunasalaatin lisättyäsi. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja suolaa.
Perunasalaatti:
1. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään.
2. Lisää joukkoon parmesan-juusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.