viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Uuden-Seelannin Pinot Gris pikkusyötävälle

51 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Uusi-seelantilaisen Pinot Gris -lajikkeesta valmistetun viinin puhdaspiirteisen hedelmäisestä aromimaailmasta voi erottaa omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja mineraalisuutta. Hedelmäiset vivahteet monipuolistuvat hunajaisilla, makean mausteisilla, hennon kermaisillakin sävyillä. Lähes kuiva suutuntuma ryhdittyy eloisan hapokkuuden myötä. Viehkeän makeuden ansiosta se on mitä herkullisin valinta itämaista twistiä tarjoilevan sormisyötävän seurana. Tätä yhdistelmää voit kokeilla vaikkapa joulunajan pikkunaposteltavana.

Alkon tuotesivu >>

Lohi-rapukeksit

Lohi-rapukeksit

30 min, 20 kpl

Ainekset:
400 g lohifileetä
10 cm pala kurkkua
1 punasipuli
1 punainen chili
1 vihreä chili
1 ruukku korianteria
5 limeä
½ dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
2 tl kardemummarouhetta
*
Rapukeksit:
20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl chilijauhetta
*
Koristeluun:
kirjolohenmätiä
erilaisia chilejä
pala tuoretta piparjuurta
kardemummarouhetta

Valmistusohje:
1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1–1/2 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.

Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.

Edellisen viikon viinivinkki

Alsacen Riesling ja rösticocktailit

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä