Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Sienisesongin herkullisin pastaillallinen valmistuu suppilovahveroista ja Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blancista. Voit käyttää pastaan sienimetsän tuoreita umamipommeja tai edellisen sadon kuivattuja suppiksia. Pastan täydellinen kumppani on chileläinen, aromaattinen, sitruksinen ja veden kielelle nostava sauvignon blanc – joka nautitaan sopivan viilennettynä.

17.09.2020 Viinilehden toimitus

Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

”Keskitäyteläinen, kuiva maku on vihertäväsävytteinen ja rehevän aromaattinen. Viinin pirteä sitrusmainen hedelmähapokkuus nostaa veden kielelle ja tuo kokonaisuuteen eloisuutta.”

[viinikortti id=”563717″ arvio=”” hintalaatu=””]

Tämän neljän tähden, kuivan ja aromaattisen Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc 2019 -viinin on tuottanut Viña Leyda -viinitalo, joka on yksi Chilen palkituimmista. Neljän kilometrin päässä Tyynestä Valtamerestä sijaitsevat viinitarhoilla kasvaa aromaattisen Sauvignon Blancin lisäksi Pinot Noir –  ja Riesling-rypäleitä. Merellisessä, viileässä ilmastossa kasvaneista rypäleistä syntyy raikkaita ja tasapainoisia viinejä.

Viinissä voit aistia Tyynen Valtameren ilmaston viinille tarjoaman luontaisen hapokkuuden. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 7-10 asteeseen ja se maistuu syksyisen suppilovahveropastan kanssa.

Suppilovahveropasta

Leyda Garuma Sauvignon Blanc ja Suppilovahveropasta

Ainekset:

4 annosta
*
250 g (6-7 dl) suppilovahveroita tai 25 g kuivattuja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 ruukku lehtipersiljaa
4 rkl (50 g) saksanpähkinöitä
*
Lisäksi:
2 pkt (á 250 g) tuorepastaa

Valmistusohje:

1. Putsaa ja pilko sieniä tarvittaessa hieman pienemmiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä (25 g), liuota niitä vedessä, valuta, pilko ja käytä.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Kuullota sipulit voissa pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta.
5. Sekoita ranskankerma ja sinappi, lisää seos sienien sekaan. Sekoita sieniseos ja pasta.
6. Annostele pasta lautasille ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa sekä hieman rouhittuja saksanpähkinöitä.
7. Tarjoile Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc 2019 kera.

Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc ja suppilovahveropasta

[alkonappi id=”594677″]

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.