Viikon viinivinkki

Kalifornialainen chardonnay, broilerikääröt ja sitruunarisotto

20 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Täyteläisen eksoottinen valkoviini on suumyötäisen mehevä. Trooppisen hedelmäisyyden lisäksi viinin kermaiset, pähkinäiset ja paahteiset vivahteet tuovat kokonaisuuteen runsasta lisävivahdetta. Suuntäyttävä viini makeassa mausteisuudessaan on tasavertainen seuralainen aromikkaalle vaalealle lihalle, tällä kertaa kinkkuun kääräistyille broilerinfileille. Mehevä yhdistelmä maistuu takuuvarmasti.

Alkon tuotesivu

Parmankinkkuun käärityt broilerikääröt ja sitruunarisotto

Ainekset

Broilerin sisäfilettä
Suolaa
Pippuria
Timjamia
Parmankinkkua
*
Risotto:
Salottisipulia
Voita
Risottoriisiä
Valkoviiniä
Sitruuna
Kasvislientä
Suolaa
Mustapippuria
Parmesaania

Valmistusohje

1. Mausta broilerin sisäfileet suolalla ja pippurilla. Hiero broileriin hienonnettua timjamia.

2. Leikkaa fileet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja kääri parmankinkkuun. Kiinnitä kinkkuviipaleet cocktailtikulla.

3. Kuumenna paistinpannu tai grilli ja kypsennä kääröt. Paistinpannulla: Pintapaista lihat ja kypsytä loppuun uunissa. Grillissä: Siirrä lihat epäsuoraan lämpöön kypsymään pintapaistamisen jälkeen..

4. Valmista lisukkeeksi sitruunarisotto. Kuullota voissa pannulla tai kattilassa hienonnettua sipulia. Lisää riisi ja jatka kuullotusta. Lisää viiniä, sitruunan mehua ja sitruunan kuorta. Lisää kasvislientä ja kypsennä risottoa kunnes neste on lähes haihtunut. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää risoton päälle raastettua parmesaanijuustoa.

5. Laita mehevää risottoa lautaselle ja nosta broileri-parmankinkkukääröjä päälle. Kaada lasiin mehevää Ironstone Chardonnayta ja nautinto on valmis.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.