Kaapin paikka

Oma viinikellari jää monella viininystävällä haaveeksi, mutta sitä odotellessa viinikaappi voi olla nappiostos – ainakin huolellisen ynnäämisen ja sijoittelun jälkeen.

25.01.2013 Essi Mäntylahti + Kuva Jarkko Virtanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

2013_VIINI1_Kaapin_paikkaKoristeellinen viinipulloteline saattaa olla keittiön katseenvangitsija, mutta se ei ole kuitenkaan pidemmän päälle hyvä paikka säilyttää viiniä. Myös jääkaapissa tulee äkkiä rajat vastaan, jos perheessä lainkaan harrastetaan kokkaamista. Onnellinen ratkaisu voi olla viinikaappi. Valikoima on nykyisellään varsin laaja ja monipuolinen.

Valinnan hetkellä saattaa kuitenkin mennä sormi hetkeksi suuhun, sillä tuotetestejä löytyy lähinnä tavallisista kylmälaitteista. Ainoa testintapainen viininsäilytyksen osalta löytyy Tekniikan Maailmasta vuodelta 2005. Myös viinikaapin sijoittaminen kysyy pohdiskelua ja saattaa vaatia myös ammattilaisen apua.

Ennen lopullista valintaa kannattaa ainakin pohtia, tarvitseeko kaappia temperointiin vai pitempiaikaiseen säilytykseen.

Temperointikaappi sopii mainiosti viinien lyhytaikaiseen säilyttämiseen. Temperointikaapeissa on usein kaksi tai kolme lämpötila-aluetta, jolloin erityyliset viinit on helppo säilyttää omissa osastoissaan valmiiksi ihanteellisissa tarjoilulämpötiloissaan. Varastointikaappi on puolestaan tehty viinin pitkäaikaiseen varastoimiseen ja takaa optimaaliset olosuhteet viinin kehittymiselle pullossa.

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.