Arvio
Raikkaan marjainen ja tuoreen eloisa tuoksu. Siinä on herukkaisuutta, kypsää vadelmaa, mansikkaa ja punaista kirsikkaa muistuttavia aromeja. Kuiva, kypsän marjainen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi vienoa yrttisyyttä, sekä kypsän karpaloisia ja puolukkaisia aromeja. Punaisen omenan aromit ja sitruksinen hapokkuus antavat kokonaisuuteen selkärankaa. Viini jättää veden kielelle nostattavan, raikkaan kirsikkaisen jälkivaikutelman.
Alkon tuotesivu
Paahdetut punajuuret mehevien lisukkeiden kera
Ainekset
4 annosta gluteeniton, munaton, kasvis 1 h
*
4 keskikokoista punajuurta
*
Savupaprikakastike:
1 paprika
1 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
*
Peruna-parmesaanisose:
200 g rosamunda-perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
25 g voita
50 g parmesaani-juustoa raasteena
suolaa
mustapippuria
*
Perunalastut:
2 pientä perunaa
3 dl öljyä
suolaa
*
Koristeluun:
suolaheinää
Valmistusohje
- Paahda punajuuria kuorineen 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
- Valele paprika kevyesti rypsiöljyllä (noin 1 rkl) ja paahda punajuurien kanssa uunissa pehmeäksi. Huomioi, että paprika tummuu ja kypsyy punajuuria huomattavasti nopeammin.
- Poista paprikasta siemenet ja kara. Laita paprika ja muut kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi kastikkeeksi.
- Kuori rosamunda-perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
- Perunoiden kiehuessa leikkaa kaksi pientä perunaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Uppopaista perunalastut rapeaksi pienessä kattilassa noin 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla.
- Kaada rosamunda-perunoiden keitinvesi pois. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
- Soseuta perunat ja lisää sekaan kuuma voi-kermaseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi parmesaaniraaste. Sose saa olla löysää, lisää tarvittaessa kermaa.
- Kokoa annos. Leikkaa kypsät, lämpimät punajuuret paloiksi. Tee punajuurista lautaselle keko, laita keskelle ohutta perunapyreetä, kaada päälle kastiketta ja koristele suolaheinällä sekä rapeilla perunalastuilla.