Ribbonwood Riesling 2015
Valkoviini, Uusi-Seelanti. 14,12 €
Arvio
Tyylikkään moniulotteinen, hieman kehittynyt tuoksu muistuttaa aprikoosista, persikasta, hunajasta, mehiläisvahasta ja petrolisuudesta. Maku on lähes kuiva ja sekin hieman kehittynyt. Viinissä on tuoksun monivivahteisten aromien lisäksi tuntuvaa mineraalisuutta ja hunajamelonia. Viinin kaino makeus saa ryhtiä tuntuvasta sitruksisuudesta, joka kannattaa viiniä pitkään maistuvaan, moniulotteiseen ja petroliseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle.
Ruokasuositus
Selkeämakuiset, paistetut tai grillatut punalihaiset kalaruoat.
Alkon tuotesivu
Sitruunalla ja vuohenjuustolla viimeisteltyä spagettia vaalean lihan kera
Maukas valkoviini saa tällä kertaa suosituksekseen helpon annoksen broilerista tai maissikanasta. Hienonna reilusti tuoretta timjamia ja hieman myös basilikaa. Mausta broilerin – tai maissikanan rintafilee suolalla ja pippurilla. Hiero tämän jälkeen lihan pintaan myös hienontamasi yrtit. Anna maustua.
Kuumenna grilli ja ota lihan pintoihin kaunis väri hyvin kuumalla ritilällä tai parilalla. Vähennä tämän jälkeen lämpöä ja kypsennä loppuun. Varo kypsentämästä liikaa ettei mehevä liha pääse kuivumaan. Anna lihan vetäytyä ennen nauttimista
Kypsennä suolalla maustetussa vedessä spagettia lähes kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan pikkuinen nokare voita ja hienonnettua salottisipulia. Mausta spagetti sitruunanmehulla ja pikkumäärällä raastettua sitruunankuoren keltaista osaa. Hienonna joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa ja viimeistele spagetti murentamalla sekaan vuohenjuustoa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Leikkaa vetäytynyt liha viipaleiksi. Nostele maukasta spagettia lautaselle ja asettele viipaleet annokselle.
Kaada lasiin hyvin viilennettyä Ribbonwoodin Rieslingiä ja nauti!