viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Chenin Blancin kuplia ja silakkapihvit

20 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini

Pankojauhoilla leivitetyt silakkapihvit viimeistellään anjovis-parmesantäytteellä

Ainekset

4 annosta
munaton
25 min
*
600 g silakkafileitä
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
*
Täyte:
8 anjovisfileetä + tilkka lientä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl tilliä hienonnettuna
*
Leivitykseen:
1–2 munaa
2 dl pankojauhoja
*
Lisäksi:
voi-öljyseosta
tilli- ja ruohosipulisilppua
(mätiä)

Valmistusohje

1. Levitä silkkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Puserra päälle sitruunamehua ja mausta.
2. Murskaa anjoviksia haarukalla. Lisää joukkoon tilkka lientä, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä täytteen muut ainekset. Painele seosta puolille silakkafileistä. Nosta päälle loput fileet.
3. Riko muna(t) syvälle lautaselle. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Paista pihvit parissa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi paistokertojen välillä.
5. Koristele valmiit pihvit yrttisilpulla ja halutessasi nokareella mätiä.

Edellisen viikon viinivinkki

Torresin jälkiruokaviini äitienpäivään

Torres Floralis Moscatel Oro

Väkevä viini Espanja
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä